Mindig is érdekelt, hogyan kerülnek a poharakban az értékes nedűk? Saját szemeddel látnád, miként zajlik ez a folyamat a Sarki Róka Borháznál? Legyen szó a szőlőfeldolgozásról, vagy a tartályokban érlelődő borok autentikus látványáról, a téma sokakat tart lázban. Ezúttal lehetőség nyílik arra, hogy bepillants a Sarki Róka „kulisszái mögé”, és borkóstolóval egybekötött pincelátogatás alkalmával fedezd fel ezt a kétségkívül érdekes világot.
02. 26. szombat, 17 óra: a kulináris élmények időpontja
A speciális program február 26-án, 17 órai kezdéssel kerül megrendezésre. Az érkezést követően a pince felfedezésekor a vendégek részletes információkhoz juthatnak ültetvényeink elhelyezkedéséről, az ott végzett munkákról, a szőlőfeldolgozás folyamatáról, az alkalmazott technológiáról. Ha ez nem lenne elég, akkor a pincében borkóstolásra kerül sor, a már palackozott tételek mellett a 2021-es, még tartályban levő friss borokból is. Persze a jó borok mellé egy fenséges Hosszúbereki hidegtál is társul, ahol saját készítésű sonka, kolbász, szalonna veszi körbe a környék legfinomabb kenyerét.
Korlátlan helyszíni borfogyasztás
A korábban már kóstolt tételekből korlátlan fogyasztással élhetnek a vendégek, mely mellé 1 palack szódavíz is jár mindnekinek. A 7900 forintos részvételi díj tehát magában foglalja a vezetett pincelátogatást, az ottani kóstolást, a szóda- és borfogyasztást, no meg persze a kulináris élményeket fokozó hidegtálat is.
Egyedülálló program, új ismeretek
Hazánk kiváló szőlőtermő vidékekben gazdag, s ezek között kiemelkedő helyet foglal el a Balaton-felvidék. A Sarki Róka Borház évszaktól függetlenül kínálja a táj sajátosságait, a szőlőültetvények elképesztő látványát és persze a borkultúra egy szeletkéjét. Mindezekbe belekóstolhatsz a február 26-án megrendezésre kerülő program alkalmával. Nemcsak a minőségi borok rajongóit várjuk, hanem mindazokat a laikusokat is, akik szívesen bepillantanának a borkészítés folyamatába, és az egyedülálló pincészeti kóstolási lehetőséggel is élnének.
A borospincében 10-12° C körüli a hőmérséklet, míg a vendégtérben lévő kályhában ropog a tűz, hideg időben is kellemes meleget tudunk biztosítani – ennek megfelelően réteges öltözködést javaslunk.
A bor nem csak az alkoholfogyasztás egy formája, hanem kultúra, társasági események alapjául szolgál, és az alkalmi étkezések elmaradhatatlan eleme is. Fedezd fel a Sarki Róka Borház segítségével azt a folyamatot, míg a tőkéről lekerülő szőlőből fenséges nedű keletkezik, és a poharakba kerül!