A Balaton-felvidék hazánk egyik legjobb szőlőtermő vidéke. A kiváló fekvés, a klíma és a napsütéses órák száma egyaránt hozzájárul ehhez. Van azonban még egy fontos összetevő, mely nélkül mindez semmit nem érne: a szakértelem, melyet évszázadok borászati munkája érlelt. A rizlingek tipikusan olyan fajtának számítanak, melyre még az ezredforduló előtt gyakran csak legyintettek. A befektetett munkának és a fajta népszerűsítésének köszönhetően azonban ma már nem győznek eleget előállítani belőle a borászok.
Halételek és zsírosabb fogások mellé is ideális
A mai borfogyasztók előszeretettel részesítik előnyben az Olaszrizlinget. Remekül párosítható a halételekkel, de a könnyed saláták kedvelői éppen úgy kedvüket lelhetik benne, mint azok, akik a zsírosabb fogások mellé keresnek egy jó bort.
Gazdag illat-és zamatanyagok
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Balaton környékét választók igazi favoritja a fröccs, melynek alapanyaga rendszerint szintén a rizling. A bőség zavarával küzdve azonban nem könnyű kiválasztani azt a nedűt, mely minden tekintetben megfelel az elvárásoknak. Persze ahányan vagyunk, annyiféle kedvenc bort ismerünk. Abban azonban mindenki egyetért, hogy az illat- és zamatanyagokban gazdag Rajnai Rizling éppen úgy népszerű, mint a Sarki Róka Borháznál az Ön Olaszrizlingje nevet magáénak tudó virágos illatjegyekkel bíró, fűszeres nedű. Míg a Rajnai Rizling finom savakkal teszi ízletessé az étkezést, addig az Ön Olaszrizlingje inkább élénk savakkal rendelkezik.
Az igazi borkedvelők nem csupán meleg ételek mellé választják szívesen a rizlingeket vagy az azok felhasználásával készült fröccsöket, hanem egy sajttál mellett is minden további nélkül el tudják képzelni a nedű ízlelgetését. A Balaton környékének felkeresésekor érdemes a Sarki Róka Borház ajánlatait megismerni. Nemcsak a sajátos hangulat, a páratlan panoráma és a remek programok szólnak a vendéglátóhely mellett, hanem az általa kínált ízletes rizlingek is.