Ha alkoholfogyasztásról van szó, akkor a legfontosabb a mértékletesség. Ezt a lényeges szabályt betartva azonban akár gyógyírt is jelenthet, ha időnként ital kerül a borospoharakba. Már az ókori gyógyászat is alkalmazta az értékes nedűt, elsősorban gyógyfüvekkel készült borok formájában. A középkorban már a tisztított víz hiánya miatt döntöttek inkább a bor mellett, melyet egyébként fertőtlenítéshez is gyakran alkalmaztak.

Pálinka helyett minőségi borok

Bár napjainkban sokan inkább a pálinkára esküsznek betegség esetén, de a 17-18. században úgy vélték, körülbelül három deciliter bor már jótékony hatással van a lázas betegek állapotára. Abban ma is egyetértenek a szakemberek, hogy az emésztési zavarok esetén éppen úgy jó választás lehet egy kevés bor, mint akkor, ha fejfájással küzdünk.

Boraink Sarki Róka Borház

Lazítás a Sarki Róka Borház ízeivel

Nem véletlen, hogy az alkalmi étkezésekhez szívesen fogyasztunk borféléket. Ezek ugyanis kedvező hatással vannak az emésztőmirigyek működésére, és persze még teljesebben élvezhetőek az ízek társaságukban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mai kor embere gyakran szenved civilizációs megbetegedésektől, melyekkel sokszor együtt jár az étvágytalanság. A szervezetnek ezt a fajta stressz-reakcióját oldja fel a bor, amivel együtt az étvágy is megérkezik.

Persze nem mehetünk el a tény mellett, hogy a bor alkoholtartalma csökkenti a lelki feszültséget, így nyugtatóan hat az idegekre. Az erek tágításával hozzájárul a szív jobb működéséhez. Mindez természetesen csak akkor érvényes, ha fókuszba helyezzük a mértékletességet. Az „arany középút” megtartása kiemelt jelentőséggel bír akkor, ha alkoholos italt fogyasztunk. Túlzásba esni nem csupán a másnapi kínzó macskajaj megelőzése érdekében kerülendő, hanem az alkohol káros hatásainak apropóján is.

Fröccs terasz-élmény az otthon kényelmében

A Sarki Róka Borház fröccs teraszán elfogyasztott minőségi nedű nem csak jobb hangulatba hoz, hanem az értékes összetevőknek köszönhetően szervezeted működését is előmozdítja az ital. Ha nem mondanál le a megszokott színvonalról, akkor online is megrendelheted kedvenc italaidat. A vendégség, otthoni összejövetelek alkalmával is a Sarki Róka által kínált nedűket varázsolhatod az asztalra, megalapozva ezzel a fröccs teraszon átélhető hangulatot.

Sarki Róka Fröccs terasz

Rendelje Az Ön Borát házhoz webshopunkból.

Kövessen bennünket Facebook és Instagram oldalunkon is.